Reacties

 

In woorden vatten hoe ik de yoga & reiki week in Italië heb ervaren is bijna niet te doen

In woorden vatten hoe ik de yoga & reiki week in Italië heb ervaren is bijna niet te doen. 

Alles wat Neel & Lotje aanbieden (de yogalessen, het heerlijke eten, de gesprekken, de reiki, de activiteiten) doen ze met ongelooflijk veel zorg, aandacht, enthousiasme & liefde. Ik vond het heerlijk om me daar in onder te dompelen, voor open te stellen en keihard van te genieten. Dat voelde allemaal al als een enorm en bijzonder cadeau aan mijzelf! Maar ondertussen kwam ik hierdoor ook nog eens heel dicht bij mijzelf en mijn gevoel (want je wordt volledig ontzorgt en hoeft je niet druk te maken om praktische zaken als: “wat gaan we eten”, “wat gaan we doen”, “waar gaan we naartoe”), en realiseerde ik me (opnieuw) wat ik ECHT belangrijk vind in mijn leven. 

En dit dan ook allemaal nog eens op zo’n prachtige plek! De uitzichten, de kleuren, de heldere lucht, het huis, de omgeving: zo mooi!! 

Anne, 24 mei 2019

De sessies met Neel voelen voor mij als een soort cadeau aan mijzelf

Sinds december 2012 volg ik bij Neel Yogatherapie. Na jaren veel en (te) hard werken vond ik tijd om een betere balans te zoeken in mijn lijf en hoofd. Daarnaast wist ik stiekem ook wel dat mijn cola verslaving en hardnekkige voorkeur voor Mc Donalds niet echt bijdragen aan een goede gezondheid. Het weten is echter 1 ding, het ook zo voelen is iets heel anders!

Zonder van alles “op te leggen” maar realistisch, met oprechte aandacht, enthousiasme, plezier en vertrouwen geeft Neel haar Yogatherapie. Binnen no time merkte ik hoe anders ik mij kan voelen door (kleine) veranderingen in mijn voeding die Neel adviseert. En ook hoeveel (innerlijke) rust en tegelijkertijd (positieve) energie ik krijg van de op maat gemaakte yoga lessen.

De sessies met Neel voelen voor mij als een soort cadeau aan mijzelf; 1,5 uur rust en stilte in mijn ietwat hectische leven en aandacht aan mijn lijf en leden.

Waar andere pogingen tot een gezondere levensstijl vooral resulteerde in frustratie en een soort opstandigheid tegen de poging an sich lijkt deze “Yogatherapie-poging” langzaam te veranderen in een levenswijze die heel goed bij mij blijkt te passen!

Anne, 20 dec 2018

Yoga bij Neel is een stukje zelfbewustzijn, soms ook confronterend

Sinds een aantal maanden volg ik de Elemental Flow Yoga klassen van Neel, bij Studio Open. Wekelijks werkt Neel met een thema, waarover zij vertelt aan het begin van de les. Hierdoor is de Yoga voor mij meer dan alleen een houding, het geeft je meer inzicht in het “ waarom” van de houding en het waarom achter Yoga in algemene zin.  Yoga bij Neel is een stukje zelfbewustzijn, soms ook confronterend.  Het helpt mij meer te leren over mijn angsten, boosheid en acceptatie dat het leven nu eenmaal loopt zoals het loopt. Het biedt perspectief in mijn drukke leven. Eigenlijk is het ongelooflijk dat het zoveel voor me doet, en dat voor een nuchtere Hollandse vrouw!

Anoniem, 20 dec 2018

Ik raad iedereen aan deze lessen te komen ervaren

Wat ik fijn vind aan de yogalessen is dat ze altijd te maken hebben met de tijd van het jaar. Neel vertelt soms iets over de seizoenen en stemt de lessen hierop af. Door dat te ervaren en te weten kan ik ook anders kijken naar de dingen die om mij heen gebeuren. Neel is als docente licht, warm, duidelijk en benaderbaar. Door haar prettige manier van uitleggen en door de opbouw van de lessen kan ik de 1,5 uur altijd ervaren als een meditatie. En al zet Neel ons af en toe flink aan het werk, toch lijkt de les een soort flow en hoef ik de oefeningen niet te doen op wilskracht. Na de lessen voel ik me altijd weer sterk, rustig en meestal vrolijk. Ik raad iedereen aan deze lessen een keer te komen ervaren!

Ista, 20 dec 2018

Heldere geest in een fit lichaam

Samen met Neel werk ik aan een heldere geest in een fit lichaam.

Ik ervaar Neel’s aanpak als ; spiritueel, praktisch, eerlijk en liefdevol. Een baken van rust en aandacht. De lessen kan ik zelf  doortrekken in de praktijk.

Af en toe wordt er een bijzonder mens geboren. Neel is zo’n mens.

Ton, 20 dec 2018

Totaalbeleving

De vijf elementen yoga ervaar ik als heel prettig en fijn. Door het in balans komen in mijn zijn en bezonken in mijn lichaam voelen na afloop. Door de persoonlijke verzorging van Neel aan het einde van de les, bij de ontspanning maakt het tot een totaal beleving.

Liesbeth, 20 dec 2018

Ik leer naar mezelf en mijn lichaam te luisteren

Yogatherapie geeft me hele prettige heldere handvatten om mijn eigen leven te begeleiden, in alle opzichten, in de fases waar ik, in mijn persoonlijke ontwikkeling, mee te maken krijg.

Door de yoga oefeningen, het voedings-  en lifestyle advies weet ik op ieder moment hoe ik iets goeds voor mezelf kan doen, en hoe ik goed voor mezelf kan zorgen. Omdat ik daardoor lekkerder in mijn vel zit kan ik er ook voor anderen zijn en ben ik minder afhankelijk van hoe er met mij omgegaan wordt. Daardoor voel ik me sterk en daardoor kan ik me ook weer kwetsbaar opstellen.

De therapie begeleidt me in de fase waar ik in zit of helpt me om de naar een volgende fase te gaan.

Wat een essentieel deel van deze therapie is is de zorg en de aandacht waarmee Neel de therapie inhoud geeft. Ik weet me door haar gehoord en gezien en voel in de geschreven en gegeven lessen en adviezen dat ze inzicht heeft in mij en mijn situatie, dat ze mij met compassie en een gezonde nuchtere kijk vooruit helpt. Ik leer van haar naar mezelf en mijn lichaam luisteren en hoe ik dicht bij mezelf kan blijven.

Babbe, 20 dec 2018

Lieve en rustige aandacht

Ik ben erg blij met Neel als yogalerares. Want hoeveel zin ik soms ook niet heb om het hele stuk naar oost te fietsen (helemaal als ik van Sloterdijk moet komen) ik voel me altijd supergoed als ik ’s avonds weer naar huis ga! Neel geeft les met zoveel lieve en rustige aandacht maar het is nooit ‘te zacht’  integendeel: Neel houdt wel van doorzetten en aanpakken, ik ook.

Hetty, 20 dec 2018

Op zo’n “natuurlijke” manier zo diep bij m’n gevoel gekomen

Ik vond het een erg mooie ervaring maandagochtend! Wat ik vooral zo bizar vond was dat ik nog nooit op zo’n “natuurlijke” manier zo diep bij m’n gevoel ben gekomen. Er gebeurde iets wat me een diep inzicht gaf over mezelf wat ik echt erg prettig vond. Ook de rest van de dag was ik nog heel erg ontspannen. Kortom: ik zou het echt graag vaker doen!

En dus ook heel erg veel dank voor deze bijeenkomst. Ik vind het echt heel bijzonder hoe goed (of mag je dit niet kwalificeren?) je in deze yoga en reikilessen bent en hoe warm, lief en integer je bent. Het is makkelijk voor mij en ik denk voor meer mensen om me open te stellen voor contact (in alle opzichten van het woord) en dat is echt erg prettig.

Floor, 20 dec 2018

Ik voelde me hemels

Ja! In tijden van drukte en bij het wisselen van het seizoen vind ik het fijn om bewust een versnelling terug te schakelen. Dus minder afspraken in mijn agenda, veel yoga en als het budget het toelaat een massage. Ik heb gemerkt dat bewust tijd aan jezelf besteden enorm helpt om de gekte in, in dit geval, mijn hoofd te temmen. Vroegah, toen ik nog red bull en cola light dronk, yoga veeeel te saai en sloom voor mij was, kon het kwijt zijn van mijn sleutels al een paniek aanval veroorzaken (alsnog excuses schat). Eigenlijk had ik hele dagen een verhoogde hartslag en was ik altijd in run or flight modus. Onnodig om te zeggen dat dit niet bijdroeg aan mijn levensgeluk. Mijn lieve vriendin en yoga docent Neel heeft mij, met yoga therapie, enorm geholpen met aarden en mede daardoor ben ik een veel gelukkiger mens. Neel geeft sinds deze zomer ook reiki. Reiki is iets wat ik helemaal niet ken en ik kon mij er ook geen voorstelling bij maken. Daarom boekte ik, in het kader van liefde voor jezelf in tijden van grote drukte, afgelopen week een afspraak. De behandeling duurde ongeveer een uur (ik lag lekker op een massagebank) en daarna voelde ik me hemels. Ik vroeg Neel om wat meer te vertellen over Reiki and so she did:

* Reiki betekent ‘universele levenskracht’ en het is een effectieve behandelingsmethode waarin met handoplegging wordt gewerkt. De Reiki energie ontspant lichaam en geest en heeft o.a. een balancerende werking, verwijdert energieblokaddes, versterkt het immuunsysteem, werkt verzachtend, ontgiftend en stimuleert persoonlijke groei. De kern van Reiki is liefdevolle aandacht. Maar bovenal, Reiki is vooral iets om mee te verbinden en daardoor zelf te ervaren wat het voor jou betekent. Reiki gaat naar waar het nodig is. 

* Wil je een moment voor jezelf en verbinden met pure, diepe ontspanning, dan is een Reiki sessie iets voor je. Met of zonder specifieke klachten, als cadeau voor jezelf is Reiki een eenvoudige methode om te verbinden met lichaam en geest. 

* Reiki is overal en bij iedereen aanwezig en wordt geactiveerd middels inwijdingen. Maar al zonder deze inwijdingen kun je verbinden met de helende kracht van je eigen handen. Als vanzelfsprekend leggen we onze handen op zere plekken van ons lichaam.

Hanneke, 20 dec 2018

Feel more, think less

Bij de lessen van Neel heb ik geleerd dat yoga vooral om voelen gaat. Feel more, think less. Door mijn lichaam in de poses te voelen kan ik meer afstand nemen van mijn gedachtes en observeren in plaats van mee getrokken te worden in verhalen en analyses die mijn hoofd creëert. 

Ik doe de poses en voel ze, dat is wat belangrijk is en niet of ik ze wel perfect uitvoer. Zo lukt het me ook om in de rest van mijn bezigheden de aandacht te verleggen van iets perfectioneren naar het gewoon doen en zijn in dat moment. Ik leer meer te vertrouwen op mijn gevoel en kan daardoor steeds beter vanuit mijn intuïtie beslissingen nemen. Iets wat ik voorheen heel tegenstrijdig vond klinken; want als je een beslissing moet maken dan moet je daar toch juist heel goed over na denken? Maar juist in de grote beslissingen heb ik gemerkt dat mijn lichaam en intuïtie veel beter weten wat het juiste is voor mij dan mijn hoofd.

Jemima, 20 dec 2018

Na een les voel ik direct verschil

Nadat ik mijn zoon op de wereld had gezet, voelde ik mij alles behalve een lekker wijf. Door rond gierende hormonen maakte ik het mijn vriend behoorlijk moeilijk. Ik miste mijn oude stadse-vrijheid-blijheid leven en voelde mij, door de baby, aan huis gekluisterd. En dat huis was ook al niet je van het. Kortom: ik vond mezelf ENORM zielig en mijn leven had weleens een mooiere kleur gehad. Een vriendin hoorde mijn geklaag en raadde me aan eens langs te komen bij haarzelf. Zij had namelijk net een yoga docenten opleiding afgerond en kon mij helpen. Heus. Mijn ervaring met yoga beperkte zich tot enkele bikram-yoga-zweet pogingen en voor de rest vond ik alle lessen die ik ooit geprobeerd had saaaaiiiii. Ik wilde altijd actie en ik vooelde mij meer een bootcamp kinda girl. Anyway, ik startte bij Neel (mijn vriendin) en volgde trouw haar lessen. Om naar mijn persoonlijke situatie te kijken heb ik een yoga therapie traject gevolgd. Hierbij adviseert Neel je 1 op 1. Naast yoga houdingen deelt ze lifestyle en voeding advies die op dat moment bij jouw situatie passen. Nu zijn we 3 jaar verder en is mijn leven aanzienlijk veranderd. Yoga is onderdeel van mijn leven geworden en ik kan niet meer zonder. Na een les voel ik direct verschil. De energie stroomt dan door mijn lichaam. Ik heb een helderder hoofd en bedenk de beste ideeën. Of kom met goede inzichten over mezelf en het leven. Tot opluchting van het thuisfront is mijn stemming veel gelijkmatiger. Er is nog steeds werk aan de winkel (en dat blijft waarschijnlijk mijn hele leven doorgaan), maar ik vind het nu fijn om met mezelf aan de slag te zijn.

Hanneke, 20 dec 2018

De sessie inspireert me nog tot op de dag van vandaag

De sessie inspireert me nog tot op de dag van vandaag. Als ik eraan terug denk verbaas ik me nog, verwonder ik me nog over hoe ik de liefde voel stromen. Tussen ons, maar ook in de gehele dag die volgde, tussen de mensen die ik ontmoette en zelfs tot nu toe. Ik heb vanmorgen yoga gedaan en voel hoe erg ik het heb gemist, Maanden heeft het even stil gelegen en het voelt dan heerlijk om het mezelf weer te geven… dat moment in de morgen om te beginnen met  aandacht voor mijzelf, voor mijn ademhaling, voor mijn hart, voor mijn energie.

Een moment voor contact en oprechte aandacht.
Een moment waar er ruimte is voor waar ik behoefte aan heb. Niets moet en alles mag……er zijn! 
Muziek of stilte……beweging of totale ontspanning……

In deze tijd waar we elkaar en onszelf voorbij rennen, is dit moment er om even stil te staan en in contact te komen met jezelf…..
Een plek waar het mag zijn zoals het is. Waar je je opnieuw mag verbinden met dat wat jij echt belangrijk vindt

Even…..
geen klok, maar de tijd
geen telefoon, maar echt contact, 
geen attentie, maar aandacht
geen mute, maar stilte
geen moeten, maar zijn
geen plaats, maar ruimte

Mareille, 20 dec 2018

Thuiskomen in mezelf

Voor mij voelt studio Take Five als thuiskomen. En nog beter dan dat eigenlijk; thuiskomen in mezelf. De  lessen van Neel en Lotje zijn enorm krachtig en brengen precies wat je op dat moment nodig hebt. Waarvan je misschien nog niet eens wist dat je het nodig had. Mooie lessen die elke week afwisselen en wisselen met de seizoenen en weersomstandigheden. Het brengt je zoals de slogan van Studio Take Five Studio als zegt: ‘dichter bij jezelf’. De lessen van Neel en Lotje en Hylke worden gegeven met veel liefde en kracht, kundigheid, en niet te vergeten, humor! Ik raad iedereen aan eens een proefles te nemen. Meer voelen, minder denken. En dan ook nog meer flexibel en fitter in je lijf komen te zitten! Heerlijk!

Monique, 20 dec 2018

Alles klopt voor mij

Vanaf het moment dat ik yogales nam klopt alles voor mij. De lessen van Neel, Lotje en Hylke vormen een inspirerend drieluik. Liefdevol en met de seizoenen dobber ik mee tijdens een kalme yin les, observeer ik mijn persoonlijke worsteling bij actieve uitdagingen die ik al dan niet aanga en leer ik te bewegen voorbij het ongemak en dit zelfs comfortabel te maken voor mezelf. Zonder oordeel kijken zij alledrie met de leerlingen mee in wat ze nodig hebben. Puur genieten met een personal touch zijn de cadeautjes die tijdens de lessen worden uitgedeeld. De cursus Reiki I die ik bij Neel en Lotje heb gevolgd is een verdieping in mijn persoonlijke ontwikkeling. Zij creëren een magische plek waarbinnen dit alles plaatsvindt. Het is ;-).

“On ne voit bien qu’avec le coeur, l’essentiel est invisible pour les yeux” (Uit Le Petit Prince)

Dianne, 20 dec 2018

Licht als een veertje en vol met liefde

Liefdevolle aandacht is wat Neel en Lotje geven, aan iedereen evenveel. Als ik na mijn drukke dag op de deurbel van Studio Take Five druk en ik de vrolijke stem van Neel of Lotje hoor begint de rust al. Met open armen worden we allemaal ontvangen. In de ruimte heerst altijd al een diepe rust. Soms een fijne rustgevende muziek, soms enkel de stilte. Het is de eerste stap naar innerlijke kalmte. Ik kijk altijd naar de prachtige bloemen die er staan, elke keer weer een mooie creatie. De lessen laden mij op, geven me energie, en extra motivatie om beter voor mijzelf te zorgen. De liefdevolle aandacht geeft mij een soort beschermlaagje voor de soms wat harde wereld.  Ik luister graag naar de fijne achtergrondmuziek en adem diep de verschillende geuren in, soms ruikt het naar kaneel met sinaasappel, soms lavendel, wierook. Ik leer verschillende yogahoudingen en de positieve invloed die de houdingen hebben op ons lichaam. Ook word ik uitgedaagd om houdingen te doen die ik zelf nooit had durven bedenken zoals de hoofdstand. Na afloop fiets ik altijd heel rustig naar huis, licht als een veertje en vol met liefde.

Dieuwertje, 20 dec 2018

Iedere keer eigenlijk een kadootje voor mezelf.

Eigenlijk heb ik helemaal geen zin om te vertellen hoe aangenaam ik de lessen vind bij Studio Take Five. Het lijkt me een heel goed bewaard geheim in Amsterdam. Intieme lessen, op een vertrouwde, rustige plek, lieve mensen en altijd een passend tempo. Iedere keer eigenlijk een kadootje voor mezelf.

Voor alle mensen die zin hebben in een niet gesjeesde plek, en graag dichtbij zichzelf staan of stap voor stap gaan staan, is het wel een heuse aanrader.

Carolien, 20 dec 2018

De fijnste yoga die ik ken

Ik vond het het heel fijn vanmorgen. Heb de les meteen in een mooi mapje gedaan. Zo waardevol, ook in de verdere spirituele ontwikkeling. Is echt de fijnste yoga die ik ken. Ben heel blij dat je er weer bent! En mooie vorm ook zo eens per maand en dan zelf verder.

Monique, 18 dec 2018